iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ίσως ανοίξουν και
οι οργανωμένες πλαζ
το Σαββατοκύριακο


Η άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο έχει σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία και την επιστημονική ομάδα, καθώς με τον υδράργυρο να πλησιάζει το 40, είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα σπεύσουν στις παραλίες και με τις οργανωμένες πλαζ να είναι κλειστές, υπάρχει ο φόβος τους συνωστισμού στις ελεύθερες.

Το Σαββατοκύριακο οι πολίτες επέλεξαν τη βόλτα κοντά στη θάλασσα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν συνθήκες συνωστισμού, καθώς η είσοδος επιτρεπόταν μόνο στις ελεύθερες παραλίες. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν προβληματισμό, αλλά και σκέψεις για αλλαγή του σχεδιασμού. Μάλιστα όσο οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μίνι καύσωνα τόσο αναζητείται λύση.
Οπως έκανε γνωστό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε το ερώτημα αν θα πρέπει ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το απόγευμα της Δευτέρας ο κύριος Γώγος ανέφερε πως το θέμα παραμένει ανοιχτό και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο καθηγητής η συζήτηση για το άνοιγμα των ελευθέρων παραλιών ξεκίνησε μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου όπου ελεύθερες παραλίες γέμισαν από κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και ο καθηγητής Σύψας ανέφερε για το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις μη οργανωμένες παραλίες.: «Έχουμε ένα λόγο παραπάνω, υπό την προϋπόθεση ότι μας το επιτρέψουν οι καμπύλες της επιδημίας και η επίδραση των προηγούμενων μέτρων».