iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ίσως σύντομα η
ανακοίνωση του τέλους
της πανδημίας στην Ελλάδα


Θετική συνεχίζει να είναι η πορεία της χώρα μας σε σχέση με τον κορονοϊό, καθώς 14 ημέρες μετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων στις 4 Μαίου η επιδημιολογική καμπύλη εξακολουθεί είναι σταθερή.

Οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της επιδημίας, αφού όλα δείχνουν ότι τα κρούσματα παρά το άνοιγμα της χώρας, συνεχίζουν να είναι χαμηλά.

Το ίδιο ισχύει και για τους βαριά πάσχοντες από covid-19 οι οποίοι μειώνονται σταθερά τις τελευταίες ημέρες σε σύγκριση με τις αρχές με μέσα Απριλίου που τοποθετείται το υψηλότερο σημείο της επιδημίας στη χώρα μας. Εάν συνεχισθεί έτσι η πορεία είναι πιθανό- μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr – σύντομα και η Ελλάδα όπως η Σλοβενία και η Ρουμανία – να μπορεί να μιλήσει για το τέλος της επιδημίας στη χώρα μας.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα εξαφανισθεί πλήρως. Θα συνεχίζει να υφίσταται αλλά η μεταδοτικότητα θα είναι εξαιρετικά χαμηλή μέσα στο καλοκαίρι, και φυσικά δεν αποκλείεται ένα δεύτερο κύμα από το Φθινόπωρο, για το οποίο άλλωστε προετοιμάζονται οι περισσότερες κυβερνήσεις. Πάντως η διστακτικότητα των ειδικών εστιάζεται στο γεγονός πως αν ανακοινώσουν ότι ο κορονοϊός έχει περιορισθεί άρδην στη χώρα μας, πιθανώς οι πολίτες να χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο και να μην τηρούν ούτε τα βασικά μέτρα προφύλαξης όπως είναι οι αποστάσεις.