iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Διαδικτυακός ''εμφύλιος''
για το πρέπει να
ανοίξουν τα δημοτικά


Ένας θλιβερός και ανησυχητικός ''εμφύλιος'' πόλεμος έχει ξεσπάσει από το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ γονέων που επιθυμούν το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και γονέων που θεωρούν επικίνδυνη τέτοια απόφαση και επιτίθενται ακόμη και τους ειδικούς επιστήμονες που εισηγούνται την επιστροφή των μικρών μαθητών στα σχολεία.

Είναι χαρακτηριστική η θέση υπέρ της επιστροφής των μαθητών του δημοτικού στα θρανία από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο περιβάλλον τους».

Ακόμη και αν η κυβέρνηση τη Δευτέρα ανακοινώσει άνοιγμα και των δημοτικών (το πιθανότερο), οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Πάντως αποδέκτης υβριστικών σχολίων έγινε και η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr η οποία δημοσιογραφικά σχολίασε πως ''ίσως θα ήταν καλό για τα ίδια τα παιδιά να επιστρέψουν για λίγες ημέρες στο σχολείο τους''.

Δεν θα αναπαράγουμε κανένα αρνητικό σχόλιο γιατί είναι άκομψα, αλλά μόνο ένα ''θετικό'' που μας φάνηκε λογικό.

''Το φυσιολογικό είναι τα παιδιά να είναι στους ρυθμούς τους στο χώρο που πρέπει τις ώρες που πρέπει. Ούτε τον Σεπτέμβριο θα τα στείλετε δηλαδή? Σήμερα έξω δεν βγαίνετε μαζί με τα παιδιά? Θάλασσα δεν πηγαίνετε?Επίσκεψη σε άλλα σπίτια? Δηλαδή τώρα δεν παίζουν με άλλα παιδιά? Τα δικά μου το ζητάνε κάθε ημέρα το σχολείο τους, τις δασκάλες, τους φίλους τους και ναι θα τα στείλω εφόσον ανοίξουν. Αρνούμαι να τα βάλω σε γυάλα, αρνούμαι να τους φυτέψω στην ψυχή τον φόβο''...