iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Αύριο αποφασίζεται
το άνοιγμα των
δημοτικών 1η Ιουνίου


Πολλές οικογένειες περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να ξέρουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους αλλά και την εργασία τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό δεν θα αργήσει καθώς την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει η τελικά τοποθέτηση της επιτροπής ειδικών και να ληφθούν οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ολα δείχνουν ότι τα παιδιά του δημοτικού θα περάσουν τον Ιούνιο στα θρανία. προς αυτή την κατεύθυνση έχει δείξει με τις τελευταίες του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά και μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα από το υπουργείο Παιδείας, αν τα σχολεία ανοίξουν όντως την 1η Ιουνίου, η σχολική χρονιά θα λήξει στις 30 Ιουνίου, ενώ η επιστροφή θα γίνει όπως και στις υπόλοιπες βαθμίδες, δηλαδή με αποστάσεις 1,5 μέτρου και εκ περιτροπής διδασκαλία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς επεσήμανε ότι για τα δημοτικά σχολεία οι αποφάσεις θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών. 

Λόγω των ειδικών συνθηκών πάντως οι μαθητές θα κρατήσουν τα βιβλία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, ώστε να καλυφθεί η ύλη στις αρχές της επόμενης.