iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ραφήνα Δευτέρα πρωί
το πρώτο ''ελεύθερο''
δρομολόγιο πλοίου


Από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών προς όλα τα νησιά της χώρας.

Από το λιμάνι του Πειραιά για τη συγκεκριμένη ημέρα έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια πλοίων (δύο για Κυκλάδες ένα για Χίο Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη). Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσει ένα πλοίο για τις Κυκλάδες και τρία από το Λαύριο, δύο για Κέα - Κύθνο - Σύρο και ένα για Αγιο Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα.

Σημειώνεται ότι στα πλοία εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών, όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%. Εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, μιλώντας στο ΑΠΕ, ανέφεραν ότι για την πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων προς τα υπόλοιπα νησιά οι κρατήσεις επιβατών είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς αρκετός κόσμος με εξοχικές κατοικίες σε αυτά περίμενε τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ωστόσο, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν η κίνηση αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες. Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν από την επιβίβασή τους, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνεται από επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών. Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία είτε από τις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είτε μπορούν να τα κατεβάσουν οι ενδιαφερόμενοι από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).