iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ανοικτή επιστολή
της iselida.gr στο
myRafina.com


Αγαπητοί διαχειριστές της ιστοσελίδας της δημόσιας ομάδας της περιοχή μας myRafina.com, ήταν δυσάρεστη η έκπληξη που νιώσαμε όταν αντιληφθήκαμε ότι ''κατεβάσατε'' τη συνέντευξη του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς που παραχώρησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr με την ένδειξη πως αποτελεί... πολιτική διαφήμιση!

Φυσικά και είναι αναφαίρετο δικαιωμά σας να χειρίζεστε κατά το δοκούν τον ιστότοπό σας, αλλά θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε πως σεβαστήκαμε απολύτως τους αυστηρούς όρους αποδοχής του αιτηματός μας να γίνουμε μέλη της ομάδας προ διμήνου και σας ευχαριστούμε. Γι αυτό και αναρτήσαμε μόνο 2 ή 3 ειδήσεις όλο αυτό το διάστημα και φυσικά κρίναμε ως ενδιαφέρουσα για τους πολίτες μια συνέντευξη του δημάρχου, η οποία παρεμπιπτόντως δεν ήταν σε καμία περίπτωση καν αυτοδιοικητική. Αλλά και αυτοδιοικητική (πολιτική τη χαρακτηρίζετε εσείς) να ήταν, πρόκειται για δημοσιογραφικό προιόν από ενημερωτικό site πιστοποιημένο στην επίσημη κρατική πλατφόρμα e media της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και μάλιστα από τον διευθυντή της 37 χρόνια επαγγελματία δημοσιογράφο τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών.

Προφανώς το κείμενο αυτό δεν συνιστά ούτε παράπονο, ούτε διαμαρτυρία, ούτε έγκληση. Συνιστά απλώς μια ανθρώπινη απορία για τον χαρακτηρισμό ''πολιτική διαφήμιση'' μιάς συνέντευξης δημάρχου. Και με δεδομένο ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες της περιοχής τη φιλοξένησαν. Εκτός βέβαια (δεν το πιστεύουμε) αν υπονοείτε ή ισχυρίζεστε ευθέως ότι ήταν ''πληρωμένη''. Κάτι που είναι παντελώς αναληθές και χυδαία συκοφαντικό.

Άλλωστε η iselida.gr σεβόμενη τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας προβάλει ειδήσεις και δηλώσεις από όλο το φάσμα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. 

Ελπίζουμε να μην μας παρεξηγήσετε και να εκλάβετε ως μία ευγενική σημείωση την ηλεκτρονική επιστολή μας. 

Με ειλικρινείς ευχές για καλή συνέχεια και ουσιαστική προσφορά σας στα κοινά του τόπου.