iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθησαν μετανάστες
στη Μόρια για
υπαίθριο κρεοπωλείο!


Άλλο ένα από τα παράνομα παραμάγαζα που στήνουν κατά κόρον επιτήδειοι αλλοδαποί στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, αποκαλύφθηκε ότι διακινούσε άγνωστης προέλευσης και ποιότητας... νωπά κοτόπουλα στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στην δομή!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Μυτιλήνης ακολουθώντας πληροφορίες, εντοπίστηκε το αυτοσχέδιο «σούπερ Μάρκετ» που είχαν στήσει δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους και διέθεταν προς πώληση πουλερικά, χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στον χώρο κατασχέθηκαν πλήθος νωπά κοτόπουλα που οι δυο... κρεοπώλες δεν εξήγησαν πώς βρέθηκαν στα χέρια τους. Η προανάκριση ερευνά αν προέρχονταν από κλοπές από τα κτήματα των κατοίκων της περιοχής. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί τροφίμων, ζωοτροφών, υγείας και προστασίας των ζώων και διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.