iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Σπουδαίο ανθρωπιστικό
ματς Ελλήνων και
Ιταλών διεθνών


Μία σπουδαία ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ θρύλων του ελληνικού και ιταλικού ποδοσφαίρου προγραμματίστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό και με στόχο να ενισχυθούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο που δοκιμάστηκαν στην πανδημία του covid-19.

Οικοδέσποινα θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από πρωτοβουλία που πήρε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα λάβουν μέρος όλα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού και του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, αρχηγός της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος λέγεται πως έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των Καραγκούνη, Σαραβάκου, Νικοπολίδη, Μπασινά και πολλών μεγάλων ονομάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, της Εθνικής ομάδας του 2004 και όχι μόνο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της Ιταλίας θα παίξουν θρυλικοί ποδοσφαιριστές της Μίλαν και της Ίντερ, αλλά και επίλεκτοι από άλλες κορυφαίες ομάδες της Ιταλίας που θα προκαλέσουν πάταγο.

Η συμφωνία κλείστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Υπουργού Τουρισμού του Σαν Μαρίνο Federico Pedini Amati, του Περιφερειάρχη Marche στην κεντρική Ιταλία, Luca Ceriscioli.

Ο αγώνας προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο και θα φιλοξενηθεί στο AEL FC Arena. «Ο αθλητισμός είναι μια κοινή γλώσσα που ενώνει και δημιουργεί ανταγωνισμό προσφοράς», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Είμαστε πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα και ευελπιστούμε οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα να επιτρέψουν να φιλοξενήσουμε στη Λάρισα, τον Σεπτέμβριο, ένα μεγάλο αθλητικό και φιλανθρωπικό γεγονός. Συνεργαζόμαστε με τον υπουργό του Σαν Μαρίνο και τον Περιφερειάρχη Μάρκε που ανταποκρίθηκαν θερμά και στηρίζουν την κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση των νοσοκομείων μας έναντι του covid- 19», προσθέτει ο Περιφερειάρχης