iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Θύελλα Διασταύρωσης
Ο αγωνιστικός
απολογισμός της ομάδας


Σε ανακοινωσή της η Θύελλα Διασταύρωσης επισημαίνει.

Μετά την ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Π.Ο. με την οποία έλαβε την οριστική απόφαση για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Γ΄Εθνική, λόγω της ματαίωσης των τριών τελευταίων αγωνιστικών εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού στην χώρα μας, αποφασίστηκαν:

Πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα της Ρόδου, πανάξια κατά την γνώμη μας και κατά γενική ομολογία, που το δείχνει και η βαθμολογική της διαφορά, την οποία συγχαίρουμε για την επιτυχία της και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στις επαγγελματικές κατηγορίες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και επιστροφή την μεγάλη Εθνική κατηγορία όπως στο παρελθόν.

Υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (αντί για πέντε που προέβλεπε η προκήρυξη), οι οποίες και μαθηματικά με τους αγώνες που υπολείπονταν δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την σωτηρία τους και συγκεκριμένα Α.Ε.Κ. Τρίπολης, Κόρινθος 2006 και οι ομάδες της Ένωσης μας Αχαρναικός και Παλληνιακός, για τις οποίες ευχόμαστε να γυρίσουν γρήγορα στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Όπως απεικονίζεται στην βαθμολογία η ομάδα μας κατέκτησε την έκτη θέση (ισοφαρίζοντας την καλύτερη θέση που είχε λάβει στο παρελθόν στην Γ’ Εθνική), έχοντας συγκομιδή 34 βαθμούς , από 9 νίκες , 7 ισοπαλίες και 5 ήττες, σκοράροντας 21 τέρματα και δεχόμενη 18 και θα συνεχίζει να αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία για πέμπτη συνεχόμενη περίοδο, που δείχνει από μόνο του την πρόοδο που έχουμε κάνει.Θέλοντας να κάνουμε τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς, μάλλον θα προσπαθήσουμε να την ξεχάσουμε γρήγορα παρά την τιμητική θέση που καταλάβαμε, αφού ταλαιπωρηθήκαμε μην έχοντας το γήπεδο μας να προπονηθούμε και να αγωνιστούμε (λόγω της αλλαγής του χλοοτάπητα) από την αρχή της περιόδου και μέχρι τον Φεβρουάριο και αγωνιστήκαμε μόλις τα δύο τελευταία παιχνίδια εκεί.

Αναγκαστήκαμε να προπονούμαστε στο μικρότερο γήπεδο της Διώνης, πολλές φορές μην έχοντας καν αποδυτήρια και με πολύ δύσκολες συνθήκες, ώρες και κρύο και να αγωνιστούμε στα «εντός» έδρας παιχνίδια στα γήπεδα του Δήμου Μαραθώνα, αυτό της Νέας Μάκρης (ένα παιχνίδι) και τα περισσότερα σε αυτό της Αγίας Μαρίνας. Δεν καταφέραμε ποτέ να τα συνηθίσουμε αφού αγωνιζόμασταν μόνο και δεν είχαμε δυνατότητα εξοικείωσης αφού δεν προπονούμασταν σχεδόν ποτέ εκεί.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να γευτούμε στα γήπεδα αυτά μόνο μια φορά την χαρά της νίκης επηρεασμένοι σαφέστατα από όλες τις πιο πάνω αντιξοότητες.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Μαραθώνα για την παραχώρηση και τις φίλες διοικήσεις του Αετού Πικερμίου, του Εθνικού και του Θησέα Νέας Μάκρης για την φιλοξενία και την ταλαιπωρία που και σε αυτούς δημιουργήσαμε.Φυσικά οι οικονομικές συνέπειες ήταν αντίστοιχες των βαθμολογικών, αφού οι εισπράξεις από τα εισιτήρια ήταν τουλάχιστον πάνω από ήμισυ μειωμένες και τα έσοδα από τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο μηδενικά.

Επιστρέφοντας στα βαθμολογικά ευτυχώς καταφέραμε να έχουμε εξαιρετικές επιδόσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια με έξι νίκες, που μόνο ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα θα μπορούσαν να καταφέρουν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με το πού επιστρέψαμε στο γήπεδο μας με τον πανέμορφο πλέον τάπητα και χαρήκαμε τις δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια, βάλαμε σαν στόχο να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα δύο που είχαμε να δώσουμε σε αυτό και να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή βαθμολογική κατάταξη, ήρθε η λαίλαπα της πανδημίας και η παύση των προπονήσεων και των αγώνων.

Το σημαντικό είναι οι ανθρώπινη ζωή και η υγεία όλου του κόσμου και είμαστε ευγνώμονες που με τα μέτρα πού έλαβαν οι αρμόδιοι είχαμε τα λιγότερα δυνατά επακόλουθα.Συνοψίζοντας ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά που η αρμονική συνεργασία, ο υπερβάλλον ζήλος και η τρομερή προσπάθεια όλων των φορέων του «οργανισμού» της ομάδας μας δηλαδή Διοίκηση-Προπονητές και Αθλητές έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την εκπλήρωση των στόχων, εμείς ως Διοίκηση συγχαίρουμε από καρδιάς το προπονητικό επιτελείο, τους εφόρους, τον φυσικοθεραπευτή, το φυσικοθεραπευτήριο του κου Ξαγοράρη, τους ιατρούς και ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές μας για την προσήλωση, την αγάπη και την πολύ μεγάλη τους προσπάθεια.

Ευχόμαστε να μη συναντήσουμε ποτέ ξανά τόσες μαζεμένες αντιξοότητες και το σημαντικότερο που η πανδημία μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε όπως οφείλαμε η ΥΓΕΙΑ είναι πάνω από όλα τα αγαθά.

Τέλος να συγχαρούμε ολόψυχα την ομάδα μπάσκετ της πόλης μας τον Αργοναύτη για τον προβιβασμό του στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Κάθε επιτυχία των φίλων μας στη Διοίκηση του σωματείου αυτού είναι αναμενόμενη για μας, αφού ξέρουμε την αγάπη, το μεράκι και με πόσο σοβαρότητα και οργάνωση λειτουργούν τόσα χρόνια, τους αξίζει ο σεβασμός και ο παραδειγματισμός μας από όλους όσους ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και όχι μόνο