Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότεροι νεκροί
σε τροχαία τον Μάιο
από τον κορωνοιό!


Πάνω από 560 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία μόνο στην Αττική τον Μάιο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα 13 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και ακόμη 12 δίνουν τη δική τους μάχη σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τον Μάιο βεβαιώθηκαν 17.354 παραβάσεις εκ των οποίων οι 852 σε βαθμό πλημμελήματος στην Αττική και επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία ότι οι Έλληνες οδηγοί είναι απρόσεκτοι και δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής κατά το Μάιο του 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 442 τροχαία ατυχήματα με 536 παθόντες και ειδικότερα καταγράφηκαν 13 θανατηφόρα τροχαία με 13 νεκρούς, 11 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 12 σοβαρά τραυματίες και 418 ατυχήματα με υλικές ζημιές στα οποία είχαμε 511 ελαφρά τραυματίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως καταγράφει η Τροχαία, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.374 παραβάσεις εκ των οποίων οι 156 αφορούσαν παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -42- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 153 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, οι 257 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 352 για χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 373 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι 402 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Παράλληλα το Μάιο διαπιστώθηκε και κατακόρυφη άνοδος στις παραβάσεις που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Βεβαιώθηκαν συνολικά 6.900 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ, σε πεζόδρομους, κ.ά., ενώ από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 108.920 παραβάσεις!