iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Σε συνθήκες ζέστης
οι πανελλήνιες
εξετάσεις τη Δευτέρα


Με ζέστη για τους υποψηφίους, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι μαθητές είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη που κάνει η υπηρεσία Meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατεί ζέστη, με ασθενείς ανέμους και τοπικές συννεφιές.
Η πρόβλεψη του Μeteo για την Αθήνα δίνει θερμοκρασία 32 βαθμών Κελσίου, με ανέμους 2-3 Μποφόρ. Λίγο μετά την έναρξη εξέτασης των υποψηφίων (09:00) η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα είναι στους 28 βαθμούς Κελσίου και θα ανεβαίνει σταδιακά μέχρι να φτάσει τη μέγιστη τιμή της στις 12 το μεσημέρι

Στα βόρεια προάστια, όπως είναι λογικό, η θερμοκρασία θα είναι κατά τι χαμηλότερη, φτάνοντας τους 24 βαθμούς το πρωί και τους 30 κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στα νότια προάστια η θερμοκρασία κατά την έναρξη των Πανελληνίων θα είναι 28 βαθμοί, με ανέμους 2 Μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη, η πρεμιέρα των Πανελλαδικών, πάντα σύμφωνα με το Meteo, θα γίνει με θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου και ανέμους 3 Μποφόρ, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο και για βροχές προς το μεσημέρι.