Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαραθώνας
Ανακύκλωση
βιοαποβλήτων


Ένα απορριμματοφόρο κι εκατό καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, ήταν η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής προς τον Δήμο Μαραθώνος, στα πλαίσια της στενής συνεργασίας και συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ των δύο Αυτοδιοικητικών Αρχών, με κοινό στόχο τη δραστική ποσοτική μείωση του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή και γενικότερα, την εφαρμογή σύγχρονων εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης των απορριμμάτων αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου.

Το 2020 είναι έτος - αφετηρία για την Ανακύκλωση στην Αττική, όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παρέδωσε τη νέα αυτή δωρεά, στον χώρο της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου, όπου ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας υποδέχτηκε τον κ. Πατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες, κ.κ. Βασίλη Κόκκαλη και Νίκο Πέππα, από κοινού με τους Αντιδήμαρχους, κ.κ. Χρήστο Στάμο και Γιώργο Ζορμπά, καθώς και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Ανακύκλωσης κ. Νίκο Καραγιάννη.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά, την Περιφέρεια Αττικής «για τη συνέπεια με την οποία τηρεί το πρόγραμμα Ανακύκλωσης που έχει εξαγγείλει για όλους τους Δήμους» συγχαίροντας τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη «για την πρωτοπόρα και καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία» τονίζοντας ότι, ο Δήμος Μαραθώνος και ο ίδιος προσωπικά «θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε και να συνδράμουμε την προσπάθεια που γίνεται, με όλες μας τις δυνάμεις». «Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι κληρονομήσαμε και κληρονομήσατε κ. Πατούλη, από τις προηγούμενες Διοικήσεις, ένα άδικο -ένα αμαρτωλό θα έλεγα- έργο στο Γραμματικό» όπως σημείωσε εμφαντικά ο Δήμαρχος Μαραθώνος, προσθέτοντας ωστόσο, πως θέλει να πιστεύει στην ειλικρινή διάθεση της Περιφέρειας, για επίλυση του ζητήματος, με γνώμονα την υγεία των πολιτών και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Γιώργου Πατούλη στην περιοχή, ο κ. Στέργιος Τσίρκας κάλεσε τον Περιφερειάρχη να περπατήσουν τα λίγα μέτρα, από την Αφετηρία ως τον χώρο που είχε ξεκινήσει η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου - Δημαρχείου, προκειμένου για μία επιτόπια ενημέρωση σχετικά με την ατυχή πορεία και κατάληξη του έργου αυτού, την απένταξή του δηλαδή, από τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. και το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ που καλούνται να πληρώσουν τώρα οι συμπολίτες μας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης έδειξε έκπληκτος από τη δυσάρεστη εξέλιξη ενός τόσο σπουδαίου έργου κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα για την ενημέρωση, ενώ αναφορικά με τα απορρίμματα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Κατ’ αρχήν να συγχαρώ τον κ. Τσίρκα για την προσπάθεια που καταβάλλει ν’ αλλάξει την εικόνα στον ιστορικό του Δήμο. Σήμερα, παραδίδοντας το σύγχρονο απορριμματοφόρο και τους κάδους, σηματοδοτούμε έμπρακτα την αταλάντευτη πρόθεση μας, ν’ αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα και γνωρίζω πως σε αυτή τη διαδικασία ο Δήμαρχος Μαραθώνος, θα είναι αρωγός. Το ερώτημα πλέον, δεν είναι που θα θάβουμε τα σκουπίδια, αλλά πως θα σταματήσουμε να τα θάβουμε, βάζοντας τέλος στις παθογένειες των προηγούμενων χρόνων. Αποτελεί πεποίθηση μου πως το 2020 εκτός από έτος ανακύκλωσης, είναι και η χρονιά που αντιμετωπίζουμε με ώριμο και σύγχρονο τρόπο το ζήτημα. Είμαι βέβαιος ότι με σύνθεση, συναίνεση και συνεργασία, θα τα καταφέρουμε».