iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Διαψεύδει η Γαλλική
Προεδρία πρόθεση
Μακρόν για παραίτηση


Η γαλλική προεδρία διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Figaro, σύμφωνα με τις οποίες ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πρόσφατα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ακολούθως να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

«Διαψεύδουμε αυτήν την πληροφορία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανέφερε ποτέ την παραίτησή του», επισημαίνει η προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν συμμετείχε ποτέ σε τηλεδιάσκεψη με δωρητές» κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπό της, η Le Figaro έγραψε πως ο Εμανουέλ Μακρόν «κατά τη διάρκεια μιας σύγκλησης ενός πρώτου κύκλου των δωρητών (της προεκλογικής του εκστρατείας) του 2017 στο Λονδίνο», «έδειξε ξεκάθαρα πως είναι έτοιμος, σύμφωνα με την αγαπημένη του έκφραση, να "πάρει το ρίσκο του"».

Στόχος μιας τέτοιας κίνησης: να προκαλέσει πρόωρες προεδρικές εκλογές «τις μετέπειτα εβδομάδες ή μήνες», σύμφωνα με έναν συμμετέχοντα που επικαλείται η εφημερίδα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω, καθώς δεν υπάρχει κανένας να αντιμετωπίσω», διαβεβαίωσε ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.