iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Κ. Λιμανάκι - Μάτι
Θα το κάνουν
το ''φιλέτο'' της Αττικής;


Ως μία μεγάλη πολεοδομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση για την περιοχή στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι που θα αλλάξει την εικόνα και θα εκσυγχρονίσει την χώρα χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή που παρουσιάστηκε.

Δύο χρόνια μετά την μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία, το ΥΠΕΝ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας χαράζουν την κόκκινη γραμμή, προβλέποντας σημαντικές παρεμβάσεις σε επίπεδο κοινόχρηστων χώρων και άλλων τεχνικών έργων αλλά και την κατεδάφιση 141 κτισμάτων κύριας χρήσης και 339 μαντρών. Όπως τονίστηκε χωρίς τις παρεμβάσεις και τα τεχνικά έργα που προβλέπουν την διάνοιξη και των 8 ρεμάτων της περιοχής, θα γκρεμίζονταν 340 κτίσματα και 440 μάντρες.

Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται ένας σύγχρονος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός και εξασφαλίζεται ένας μεγάλος δημόσιος περίπατος κατά μήκος της ακτής, χωρίς εμπόδια, με ελεύθερο πλάτος 35 μ.. Επίσης δημιουργείται ένα δίκτυο βιώσιμης κινητικότητας-οχημάτων (ιδιωτικών και άλλων όπως π.χ. τα πυροσβεστικά ή τα νοσοκομειακά), ποδηλάτων και πεζών.

Με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο οργανώνεται μια περιοχή 8.000, περίπου, στρεμμάτων, από τα οποία τα 2.600 πολεοδομούνται για πρώτη φορά.