iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Δικαίωση του
Σπύρου Λιβαθινού
για το Μάτι


Οι εξαγγελίες του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι δικαιώνουν απολύτως τον Σπύρο Λιβαθινό.

Ο επικεφαλής της παράταξης ''Συμμαχία'' του δήμου Μαραθώνα κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών του 2019 είχε επισημάνει ρεαλιστικά, με θάρρος και με άξονα την κοινή λογική ότι ''δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για τις πυρόπληκτες περιοχές, γιατί αυτό είναι ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, παρά μόνο να συμπαρασταθεί και να πιέσει την κυβέρνηση για λύσεις''. Αυτή η καθαρή τοποθέτηση μακριά από πολιτικάντικες σκοπιμότητες και ψεύτικες υποσχέσεις έχει καταγραφεί σε ραδιοφωνική συνεντευξή του στον Real fm. 

Τότε - όπως ανασύρουμε από το δημοσιογραφικό αρχείο της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Τσίρκα (και νυν ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Μαραθώνα) είχε στηλιτεύσει αυτή τη θέση του κ. Λιβαθινού υποστηρίζοντας πως ''από συμπαραστάτες έχουμε χορτάσει και για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πυροπλήκτων χρειάζεται γνώση και εμπειρία''.

Μόλις χθες ο κ. Χατζηδάκης - δηλαδή η κεντρική κυβέρνηση - παίρνει πάνω της την υπόθεση της ανάπλασης της περιοχής και προφανώς δικαιώνεται η άποψη του κ. Λιβαθινού που είχε εκφράσει δημοσίως πριν από 15 μήνες. 

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί η αναφορά του υπουργού γιά κατεδάφιση δεκάδων σπιτιών στο Μάτι, κάτι για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τον Δήμο Μαραθώνα.