iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ραφήνα Εθελοντικός
καθαρισμός του πυθμένα
του παλιού λιμανιού


Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός του πυθμένα του Παλαιού Λιμένα Ραφήνας, υπό τη διοργάνωση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, την εθελοντική συνεισφορά των δυτών Δημήτρη Χαψιά, Ιωάννη Κηρυθρά και την εθελοντική ανέλκυση απορριμμάτων από τον Χρήστο Δουρούκα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας αποτελεί σημείο αναφοράς του λιμανιού και αυτός ο καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην αξία του εθελοντισμού.

Η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και των ακτών απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, έχει θεσπιστεί το «Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες» με αποκλειστικό γνώμονα την ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από πετρέλαιο και άλλες ουσίες που προσομοιάζουν σε αυτό.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμβάλλουν σε αυτή τη δράση με την ενεργό συμμετοχή τους.

Συγχαίρουμε τους εθελοντές δύτες κυρίους Χαψιά και Κηρυθρά για τη συνεισφορά τους στη δράση, τον κ. Δουρούκα για την δωρεάν ανέλκυση των απορριμμάτων και προτρέπουμε όλους τους πολίτες να δώσουν και φέτος το παράδειγμα, προστατεύοντας τις παραλίες και τις ακτές από τα σκουπίδια.