Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς συνελήφθη
ο σύγχρονος
''Καματερός'' γιατρός


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του ''μαϊμού ογκολόγου'', ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

Ο 47χρονος, ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού στο παρελθόν είχε πιαστεί πολλές φορές για απάτες, ενώ φέρεται να είχε εξαπατήσει πολύ γνωστό επιχειρηματία, καταφέρνοντας να του αποσπάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 55 εκατ. ευρώ. Ο απατεώνας, που ευθύνεται, σύμφωνα με τη δικογραφία σε βάρος του, για τον θάνατο δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών και ενός άνδρα 76 ετών, είχε εμφανισθεί ως... πράκτορας της CIA που θα μεσολαβούσε για επενδύσεις εκατομμυρίων στην... Κίνα.

Ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί. Ωστόσο, ο ρόλος των δυο τελευταίων ερευνάται ακόμη καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί. Ο μαϊμού οικολόγος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, αναμένεται άμεσα εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο συλληφθείς δήλωνε ότι ονομάζεται Νίκος Κοντός, και υποστήριζε ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες κυρίως καρκίνο. Σε βάρος του ωστόσο είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν. Ο συλληφθείς τους είχε πείσει να σταματήσουν τις θεραπείες που ελάμβαναν τα παιδιά τους και μάλιστα κατάφερε να τους αποσπάσει 53.000 ευρώ. Υποστήριζε ότι είναι ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Επιπλέον εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Ωστόσο, οι αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Όμως ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο άτομα, όταν είδε πως δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο. Η έρευνα για τη δράση του 47χρονου ξεκίνησε πριν από 13 μήνες και λόγω των πράξεών του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών.

Συνολικά φέρεται να έχει εξαπατήσει συνολικά 45 ασθενείς ενώ έχουν ήδη συλληφθεί και τρεις συνεργοί του.

Ο απατεώνας γιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία και σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, έδινε στα θύματά του διάφορα σκευάσματα τα οποία περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης με τους αστυνομικούς να βρίσκουν στο σπίτι του 65 τέτοια μπουκάλια.