Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιό μεγάλο έργο στην
Αττική εξήγγειλε ο
Κυριάκος Μητσοτάκης


Στα επόμενα χρόνια 2,5 δισ. ευρώ θα μετατραπούν σε χιλιάδες έργα σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και θα δημιουργήσουν περί τις 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πρόγραμμα, το οποίο ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίασή του χαρακτήρισε ως «εμβληματικό» θα έχουν πρόσβαση όλοι οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση τη συμμετοχή κάθε τόπου στον εθνικό σχεδιασμό, αλλά και με συγκεκριμένα κριτήρια, γεωγραφικά, δημογραφικά και κοινωνικά για κάθε περιοχή.
Μετά την παρουσίαση του σχεδίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα 20 μεγαλύτερα και τα 20 μικρότερα έργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Όπως προκύπτει, το μεγαλύτερο έργο με κόστος που ανέρχεται σε περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ θα γίνει στη Ρόδο, ενώ το μικρότερο έργο, σύμφωνα με τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αφορά σε αγροτική οδοποιία στην Κόνιτσα.

Στην Αττική ξεχωρίζει η κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων σε περιοχές Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής, 12.400.000 €