iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Για ''σατιρικό'' σποτ
κάνουν λόγο τώρα
πηγές του ΣΥΡΙΖΑ


Με την ΕΣΗΕΑ τα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε η Ενωση Συντακτών στον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, για το σποτ για τους δημοσιογράφους.

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το σποτ, πηγές της Κουμουνδούρου εγκαλούν το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ότι επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι «όταν απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το Μητσοτάκη», όπως υποστηρίζουν. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν εξάλλου σατιρικό το σποτ και επιμένουν να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης «Μένουμε Σπίτι».

Αναλυτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός ( καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιαζονταν και απολυονταν δημοσιογραφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».