Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαραθώνας Εθελοντικός
καθαρισμός του
Πάρκου Σχινιά


Η Περιφέρεια Αττικής - ΕΔΣΝΑ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διήμερη δράση καθαρισμού του Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα, το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε για την προστασία του Πάρκου.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τονίζει. Η κινητοποίηση μας κρίθηκε αναγκαία μετά την ευρεία σύσκεψη την οποία συγκαλέσαμε πρόσφατα στην Περιφέρεια Αττικής και τη διαπίστωση ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο Πάρκο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές.

  • Σημείο συνάντησης στις 9 το πρωί : Η είσοδος του Πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά

  • Χώρος Στάθμευσης: το parking του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά

Στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε συμμετέχουν ο ΣΠΑΠ, ο Δήμος Μαραθώνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, ο φορέας διαχείρισης Εθνικού πάρκου Σχινιά, η κυνηγετική ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και η Ram Europe.

Το Πάρκο Σχινιά αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής.