iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Από τις 7 Ιουλίου
η πλατφόρμα για τα
534 ευρώ των εποχικών


Μετατέθηκε για λίγες ημέρες η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τους εποχικούς υπαλλήλους για να μην υπερφορτωθεί το σύστημα.

Ετσι, αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου εργασίας (supportemployees.services.gov.gr) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν από τις 7 Ιουλίου έως τις 16 Ιουλίου οι εποχικοί υπάλληλοι των ξενοδοχείων που δε θα ανοίξουν η δεν έχουν ανοίξει καθόλου προκειμένου να τεθούν σε αναστολή σύμβασης έως τις 30/9/2020 και να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ.

Η δυνατότητα παρέχεται με υπουργική απόφαση καθώς δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι που δεν έδωσαν καθόλου σημεία ζωής προκειμένου να επαναπροσλάβουν τους περυσινούς εργαζόμενους και να τους θέσουν αμέσως μετά σε αναστολή σύμβασης αν οι κρατήσεις τους για φέτος ήταν μηδενικές.

Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης θα πρέπει να συμπληρώσουν στο έντυπο της πλατφόρμας τα στοιχεία τους και την επωνυμία του ξενοδοχείου, το υπουργείο θα κάνει τη διασταύρωση και θα πιστώσει την αποζημίωση.

Λόγω της μετάθεσης των αιτήσεων, πιθανόν να αλλάξουν και οι ημερομηνίες των πληρωμών που αρχικά είχαν προγραμματιστεί από 13/7 έως και 14/7.

Αλλά και οι εργαζόμενοι που έχουν επαναπροσληφθεί και έχουν τεθεί από τον εργοδότη σε αναστολή σύμβασης μπορούν να υποβάλλουν το ίδιο διάστημα τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι και ο εργοδότης υπέβαλλε πρώτος την δική του δήλωση στο σύστημα «Εργάνη» από 7 έως 15 Ιουλίου.