iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές εξετάσεις
Ποιά θα είναι τα
μαθήματα ''κλειδί''


Πέφτει τις επόμενες ημέρες η αυλαία των Πανελλαδικών 2020 και οι υποψήφιοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2020 αναμένεται να εκδοθούν περί τις 10 Ιουλίου. Τα δυο επόμενα βήματα είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων (δείτε εδώ τις οδηγίες) και, στα τέλη Αυγούστου, η δημοσιοποίηση των Βάσεων 2020, που θα εξαρτηθούν από τρεις βασικούς παράγοντες.

Στις φετινές εξετάσεις, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», το μάθημα ρυθμιστής φαίνεται πως είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι όλων των επιστημονικών πεδίων. Το συγκεκριμένο μάθημα είναι το μόνο στο οποίο οι υποψήφιοι αντιμετώπισαν έναν νέο τρόπο αξιολόγησης, πιο απαιτητικό αλλά και πιο πλήρη.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι ιδιαίτερες απαιτήσεις που είχε εφέτος η εξέταση του μαθήματος με τα τρία παράλληλα κείμενα που επελέγησαν, θα ξεχωρίσει τους μέτριους από τους άριστους μαθητές και θα διαμορφώσει τις τάσεις των Βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ. Μια ακόμη σημαντική διαφορά των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων είναι και η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας των κύριων μαθημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου.