iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

''Καταιγίδα'' παραβάσεων
από τους οδηγούς
στους ελέγχους


Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας σύμφωνα με το στοχευμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα στελέχη της ΕΛΑΣ έδωσαν προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν πάνω από 6.600 παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια.

Ειδικότερα την προηγούμενη βδομάδα από 22 έως 28 Ιουνίου συγκροτήθηκαν 1.064 συνεργεία Τροχαίας σε όλη την χώρα, τα οποία έλεγξαν συνολικά 29.070 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.955 στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 665 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (642), της Θεσσαλονίκης (565), της Πιερίας (429), του Κιλκίς (427), της Φθιώτιδας (321) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (277).

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

 
 

Επίσης η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.