iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Με χρυσό πιστόλι
ο αρχηγός της
συμμορίας εκβιαστών


Την μεγάλη του αγάπη για τα όπλα ήθελε να δείχνει συνεχώς μέσα από τα social media o φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές.

Ο 35χρονος φωτογραφιζόταν συνεχώς με όπλα στέλνοντας έτσι μηνύματα στους «αντιπάλους» του. «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω», αυτό ήταν το μότο του 35χρονου, το οποίο είχε αποτυπώσει σε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία μέσα από ένα αυτοκίνητο κρατούσε δύο πιστόλια.

Σε πολλές φωτογραφίες φαίνεται η αγάπη του για τις γρήγορες μηχανές και τη χλιδάτη ζωή, ενώ σε άλλες εμφανίζεται να κρατάει δύο σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ, τα οποία χρησιμοποιούνταν σε κυνομαχίες.
Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο σε πληθώρα ξυλοδαρμών και «τραμπουκισμών», συμμετέχοντας άλλοτε ως φυσικός αυτουργός ή άμεσος συνεργός και άλλοτε ως ηθικός αυτουργός, συχνά έναντι αμοιβής.

Κατόπιν δικής του εντολής, έγκλειστοι των φυλακών, χειροδικούσαν σε έτερους συγκρατούμενους τους.
Στις περιπτώσεις των ξυλοδαρμών και των «τραμπουκισμών», τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιδείκνυαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, καθώς δε δίσταζαν να προκαλέσουν επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, ακόμα και με τη χρήση αντικειμένων (σιδερογροθιές, όπλα κ.λπ).
Ακόμη, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως η διοργάνωση παράνομων κυνομαχιών σε όλη τη χώρα και η διενέργεια παράνομων χαρτοπαιγνίων, σε συνδυασμό με πράξεις τοκογλυφίας.

Μάλιστα στην οικία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν 5 σκυλιά που χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/aytos-einai-o-arhigos-ton-mprabon-toy-peiraia