iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Δίπλα στις
Αχαρνές ο
Θανάσης Αυγερινός


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών  παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού, για τη συζήτηση δύο πολύ σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο :

- Το ένα αφορά στην παραμονή της ΔΟΥ στις Αχαρνές και όχι την μετακίνησή της στους Αγίους Αναργύρους όπως προκύπτει από την απόφαση της ΑΑΔΕ περί συγχώνευσης των Εφοριών πέντε όμορων Δήμων.

- Το δεύτερο θέμα αφορά τη μη κατασκευή διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Και στις δύο περιπτώσεις πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για έκδοση ψηφίσματος κατά των ανωτέρω αποφάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός στην παρέμβαση-ομιλία του τόνισε την ανάγκη άμεσης αντίδρασης:

Πρώτον, με νομική διαδικασία κατά της απόφασης της ΑΑΔΕ για κατάργηση και μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών στους Αγίους Αναργύρους.

Δεύτερον, συγκρότηση διαπαραταξιακής Δημοτικής επιτροπής με συμμετοχή βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων Ανατολικής Αττικής και άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ζητώντας την συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των πολιτών του μεγαλύτερου Δήμου της Ανατολικής Αττικής.

Στη συνέχεια, όσον αφορά την μη κατασκευή διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, τόνισε ότι το θέμα έχει πάρει επίσης ομόφωνη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Επίσης, ο κ. Αυγερινός συμπλήρωσε ότι «πάγια πρόταση του ήταν και είναι η κατάργηση όλων των διοδίων εντός Αττικής και η μεταφορά τους στα όρια του Νομού. Δεν νοείται κάτοικοι της ίδιας Περιφέρειας να πληρώνουν διόδια για να πάνε στην εργασία τους και στο σπίτι τους».

Τόσο ο Δήμαρχος κ. Σπ. Βρεττός, όσο και το Σώμα ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις προτάσεις του και τη διάθεση συμπόρευσης στην κοινή προσπάθεια προς όφελος των δημοτών των Αχαρνών.