iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Αίσχος! Απολύθηκαν
εργαζόμενοι γιατί δεν
επέστρεψαν το Δ.Χ.


Εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη επιστροφής του δώρου Χριστουγέννων!

Τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ότι η χορήγηση και επιστροφή του Δώρου έχει καταστεί συνήθης τακτική των επιχειρήσεων. Πολλές επιχειρήσεις, λόγω της αναγκαιότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων, το πιστώνουν εμπρόθεσμως ως οφείλουν βάσει νόμου. Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στις «ανάγκες» των εργοδοτών και για να μη χάσουν τη θέση τους ή το επέστρεφαν ή το συμψήφιζαν με τις μηνιαίες αποδοχές τους. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση όμως, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση και μισθούς «πείνας», «επαναστάτησαν» και αποφάσισαν να μην το επιστρέφουν.

Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής. Έτσι, απέλυσε δύο «απείθαρχους» εργαζόμενους (σήμερα αναμένεται και τρίτη απόλυση), χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων. Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι λοιποί συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα Ελευθερία