iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Βαριά σύννεφα στο
ΚΙΝΑΛ από τη ''γραμμή''
του Γ. Παπανδρέου


Προσωρινή διέξοδο από την πρωτοφανή κρίση που προκάλεσαν οι διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, θα προσπαθήσει να βρει σήμερα το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θα κινηθεί στη γραμμή της σκληρής πολιτικής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές. Η «κίτρινη κάρτα» φαίνεται να είναι μία επιλογή συμβιβασμού, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη τώρα με την παπανδρεϊκή πτέρυγα, που δείχνει πάντως εδώ και καιρό σημάδια πολιτικής αυτονόμησης.

Η συνεδρίαση γίνεται σε ηλεκτρισμένο κλίμα, καθώς η κυρία Γεννηματά δέχθηκε εισηγήσεις το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τα δύο στελέχη, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος και ουσιαστικά συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι φλερτάρουν στο παρασκήνιο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά προβληματίστηκε, καθώς η κίνηση του κ. Παπανδρέου ερμηνεύτηκε ως ευθεία αμφισβήτηση προς την ίδια και τις επιλογές της. Ειδικά οι βουλευτές που ήταν εναντίον του νομοσχεδίου, αλλά πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή για λόγους διαφύλαξης της ενότητας και της συνοχής, διαμήνυσαν στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ότι εάν δεν λάβει αυστηρά μέτρα δεν πρόκειται να ευθυγραμμιστούν άλλη φορά με την ηγεσία, εφόσον διαφωνούν.