Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Χαριστική βολή'' από
τους μαθητές στον
Ηλία Ψηνάκη


Πάνω από 1500 μαθητές και πολίτες του δήμου Μαραθώνα διατράνωσαν κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό με μία μεγάλη πορεία από τον Τύμβο ως το δημαρχείο στη Νέα Μάκρη, όπου έκαναν συλλαλητήριο. 

Οι μαθητές των σχολείων όλων βαθμίδων, δημοτικό γυμνάσιο και λύκειο, από τις περιοχές Βαρνάβα, Γραμματικού, Νέας Μάκρης και Μαραθώνα βροντοφώναξαν "όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος". Με κεντρικό σύνθημα "μη θάψετε το μέλλον μας στα σκουπίδια" εκατοντάδες κορίτσια και αγόρια "ψήφισαν" κατά της αδιαφορίας του δημάρχου Μαραθώνα, ο οποίος δεν πλησίασε καν σήμερα στην περιοχή! Καπνογόνα, τύμπανα, συνθήματα και πάθος συνόδεψαν την ειρηνική διαμαρτυρία των μαθητών.

Η αγανάκτηση των μαθητών ξεχείλισε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας και έστειλαν το πιο δυνατό μήνυμα στον κ. Ψηνάκη ο οποίος νωρίς το πρωί προσπάθησε να δημιουργήσει το δικό του κλίμα με μιά επίσκεψη στο γραφείο της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Το πανό που συγκίνησε και τα είπε όλα με λίγες λέξεις ήταν αυτό των παιδιών από το δημοτικό σχολείο Βαρνάβα " όχι στον θάνατο που μας ετοιμάζουν".

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό την κινητοποίηση των μαθητών και θα σας ενημερώνει με ξεχωριστά ρεπορτάζ.