iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Τα 6 κανάλια
που διεκδικούν
τηλεοπτική άδεια


Εξι τελικά οι εταιρείες που κατέθεσαν σήμερα φάκελο στο ΕΣΡ, εντός της προθεσμίας, για τη διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών. 

Αίτηση για άδεια κατέθεσαν ο ΣΚΑΪ, το Star, ο Alpha, ο ΑΝΤ1, το Ε και η εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ (την οποία εκπροσώπησε ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς).  

 

Η κατάθεση αιτήσεων από μόλις 6 κανάλια σημαίνει πως η μία επιπλέον άδεια ή περισσότερες στην περίπτωση που ο φάκελος κάποιων καναλιών δεν εγκριθεί, τότε αυτές οι άδειες υποχρεούται το ΕΣΡ να τις επαναπροκηρύξει. Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων, στην οποία παρόντες θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων, θα ξεκινήσει την Δευτέρα στις 9:00 το πρωί.

Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Όσα κανάλια λειτουργούν μέχρι τώρα, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους. Όπως ορίζει ο νόμος, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια. Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό (το MEGA) θα πρέπει στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την εκπομπή του.