Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα ελληνικό
χωριό που βγήκε
από παραμύθι


Στην Ορεινή Αρκαδία βρίσκεται ένα χωριουδάκι που είναι πανέμορφο, γραφικό και λίγος κόσμος ξέρει ή έχει επισκεφτεί. Το Μουλάτσι είναι ένα παραμυθένιο χωριουδάκι που βρίσκεται κοντά στη Στεμνίτσα και την Καρύταινα και είναι εξίσου πανέμορφο! Αυτό το χωριό είναι ένα από τα πιο γραφικά της Ελλάδας.

Βρίσκεται στα 700 μέτρα υψόμετρο και είναι γνωστό επίσης και ως Ελληνικό Αρκαδίας. Το Μουλάτσι είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας και πολύ καλά διατηρημένο ώστε να μην χάσει την παραδοσιακή του ταυτότητα.

Τα πέτρινα σπίτια, τα παραδοσιακά καφενεία, οι πέτρινες βρύσες, τα πολλά πηγάδια, η όμορφη φύση και οι φιλόξενοι κάτοικοι είναι στοιχεία που θα βρείτε στο χωριό που αποτελεί και προστατευόμενο οικισμό αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.
Στο χωριό, αλλά και στις γύρω περιοχές, υπάρχουν ένα σωρό αξιοθέατα για να επισκεφτείτε. Τα Χριστούγεννα στολίζεται και γίνεται ακόμα πιο όμορφο.

Κάποιοι αποκαλούν το χωριό και Τρίλοφο επειδή είναι χτισμένο πάνω σε τρεις λόφους. Το χωριό ανήκει στον Δήμο Γορτυνίας και έχει 204 μόνιμους κατοίκους.

Όλα τα σπίτια είναι πέτρινα.

Εκτός από τη γραφικότητά του το χωριό διαθέτει και εξαιρετικό φαγητό. Αξίζει να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές χυλοπίτες , τα ντόπια τυριά, το γιαούρτι αλλά και παραδοσιακά γλυκά.

Στην επίσκεψή σας στο χωριό μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές χυλοπίτες και τα γλυκά.

Το πανέμορφο και πολύ γραφικό σχολείο του χωριού χτίστηκε το 1932 και στην πρόσοψή του υπάρχει και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς.

ΠΗΓΗ spirossoulis.com