Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πίτα της ΕΘΟΠ
στο ''γραφειάκι'' και
ο μάγκας πυροσβέστης


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr έκανε φιλότιμη προσπάθεια για ένα καλύτερο πλάνο στην κοπή της πίτας από τον επικεφαλής της ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας του δήμου Ραφήνας Πικερμίου κ. Ασβεστάρη, αλλά αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό.

Το γραφείο που έγινε η γιορτή ήταν τόσο μικρό που μετά βίας χωρούσαν 15 άνθρωποι, ενώ άλλοι 40 ήταν απ έξω. Ελάχιστη σημασία έχει όμως η φωτογραφία (και δεν γράψαμε όλα αυτά ως δικαιολογία) αλλά η ουσία της 20χρονης δράσης των εθελοντών που έχουν κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Μάλιστα ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς κάτι "ψήνει" μαθαίνουμε γιά επέκταση του ωραίου αυτού χώρου που χρησιμοποιούν γιά "στρατηγείο" οι εθελοντές. Ας είναι αφορμή το σημερινό στρίμωγμα γιά επέκταση του χώρου. Πολύς κόσμος λοιπόν στην πίτα και σίγουρα θα ξεχάσουμε ή δεν είδαμε κάποιους. Η συγνώμη μας είναι ειλικρινής, αλλά εμείς δεν είμαστε πολιτικάντηδες να απολογούμαστε γιατί δεν γράψαμε κάποιο όνομα, ούτε έχουμε κάτι με κανέναν. 

Είδαμε λοιπόν τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Αντώνη Παλπατζή, τον γενικό γραμματέα του δήμου Βασίλη Πιστικίδη (έχει προηγηθεί προσωπικό ρεπορτάζ για τον τέως δήμαρχο και το φλουρί που κέρδισε), την κ. Λεγάκη από τον δήμο ψυχή των εθελοντών, τον δημοτικό σύμβουλο Μύρωνα Τσαγκαράκη, τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Γιώργο Δουβίτσα, τον τοπικό σύμβουλο Πικερμίου Άγγελο Χοβαρδά, τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Νέας Μάκρης και τον διοικητή του 12ου πυροσβεστικού σταθμού και φυσικά δεκάδες εθελόντριες και εθελοντές της περιοχής. 

Παρόντες ο κ. Καραγεωργίου και ο κ. Ανθόπουλος από τους ΑΝΕΛ. Μάλιστα ο κ. Ανθόπουλος είχε μία εκπληκτική πρόταση. Να καθιερωθούν σεμινάρια εθελοντισμού στα σχολεία ώστε οι μαθητές από μικροί να εμπεδώσουν το νόημα της αλληλεγγύης. Η ατάκα που "σκότωσε" όμως ήταν του διοικητή της πυροσβεστικής ο οποίος επισήμανε πως βρίσκονται σπίτια μέσα στα πεύκα και όχι πεύκα μέσα στα σπίτια όπως υποστηρίζουν κάποιοι ασυνείδητοι! Μπράβο στον άνθρωπο που είπε τα πράγματα με το ονομά τους!