Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρητικός παντρεύτηκε
στην Ινδία πίνοντας
ρακή (εικόνα)


Ο Λεωνίδας Ξυλούρης, γιου του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου, Γιάννη Ξυλούρη, παντρεύτηκε την Ινδή εκλεκτή της καρδιάς του, Khushboo Balwani. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες και επέλεξε να παντρευτεί πατροπαράδοτα. Οχι στην Κρήτη, αλλά στην Ινδία, στην πόλη Ghanerao του  Rajasthan, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Ο γάμος όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, και όπως μεταφέρει η εφημερίδα Πατρίς, πραγματικά αλλιώτικος. Και σίγουρα αξέχαστος. 

Παρέπεμπε σε σκηνικό Bollywood, αλλά είχε έντονο το άρωμα της Κρήτης. Ετσι, τηρήθηκαν τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των  αιώνων, ζευγάρι και καλεσμένοι φορούσαν πολύχρωμες φορεσιές, υπήρξαν απίθανες χορογραφίες αλλά και πολύ ρακή! 

Οι τελετές του γάμου διήρκεσαν δυο ημέρες, αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi.  Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά! Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.

Οσο για τη ρακή... Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς από την Κρήτη είχαν προνοήσει σχετικά ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για το ευτυχές γεγονός



Πηγή: iefimerida.gr