Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Μάγεψε'' το κοινό
της Χαλκίδας
ο καθηγητής Τάσιος


 
 
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» η ομιλία του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θεοδόση Τάσιου με θέμα: «Αποικισμός και η μεταφορά της Τεχνολογίας από τους Ευβοείς αποίκους στην Ιταλία κατά τον 8ο αι. π.Χ.».
Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρήτη Αλημπατέ.
 
Στην προσφορά του καθηγητή Θεοδόση Τάσιου στην πόλη της Χαλκίδας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, μιλώντας στην εκδήλωση της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο Νέο Μουσείο της Αρέθουσας.
 
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Θεοδόσης Τάσιος έχει συνδέσει το όνομά του με τη Χαλκίδα, της οποίας είναι επίτιμος δημότης, δεδομένου ότι ήταν ο μελετητής του δομοστατικού της συρταρωτής γέφυρας του Ευρίπου.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον καθηγητή κ. Τάσιο αλλά και την ΕΠΧ. Ιδιαιτέρως, βέβαια, ευχαριστούμε τον κύριο καθηγητή, ο οποίος με την απλότητα και σαφήνεια του λόγου του γοήτευσε το κοινό.
 
Ευχαριστεί  επίσης, την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ευβοίας κ. Παρή Καλαμαράγια την φιλοξενία στο Μουσείο της Αρέθουσας και  την αμέριστη συμπαράστασή της.