iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ολετήρας η ανεργία
των νέων κάτω
των 25 στην Ελλάδα


Πρώτη σε όλη την Ευρώπη στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τον Οκτώβριο του 2017.

Αν και η «μηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας φαίνεται να δουλεύει σε... φουλ ρυθμούς, πίσω από αυτή την ιδανική εικόνα υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που δεν μπορεί να καταπολεμηθεί: η ανεργία των νέων.

Το 2017, η ανεργία κάτω των 25 παρέμεινε σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούν θέση εργασίας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και η χώρα μας παραμένει, δυστυχώς, «πρωταθλήτρια» και σε αυτόν τον τομέα.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δύο χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από την ανεργία των νέων. «Δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τα χρόνια της ύφεσης και των πολιτικών λιτότητας άνευ προηγουμένου υπήρξαν ιδιαίτερα σκληρά», σχολιάζει το AFP σε σχετικό δημοσίευμα.

Και στις δύο χώρες, το ποσοστό ανεργίας παραμένει συγκλονιστικό για ανεπτυγμένες οικονομίες, που υποτίθεται ότι διέρχονται ανάπτυξη, σημειώνει ακόμη το AFP. Στην Ελλάδα, το ποσοστό που αφορά τους νέους κάτω των 25 οι οποίοι αναζητούν δουλειά ήταν στο 40,8% τον περασμένο Οκτώβριο- τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία- ενώ στην Ισπανία έφτασε στο 36,8%. Από κοντά και η Ιταλία, με 32,2%. Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (4,9%), τη Γερμανία (6,6%) και την Εσθονία (6,8%).