iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

''Αιχμηρή'' απάντηση
του Β. Μπουρνούς στον
Α. Βασιλόπουλο


'Αιχμηρή" απάντηση του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου στον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Βασιλόπουλο για το θέμα της βλάβης ύδρευσης στη Διώνη.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς τονίζει "Ούτε 200 λέξεις η απολογία του κ. Βασιλόπουλου για Δήμο, εργαζομένους και αιρετούς. Του εύχομαι να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στις απολογίες του προς τους πολίτες στο μέλλον. Ότι ξέρει, αυτό κάνει. Ας το κάνει καλύτερα".

Είχε προηγηθεί ανακοίμβωση Τύπου του κ. Βασιλόπουλου που υποστήριζε. "Άπαντες μπορούν να καταλαβαίνουν ότι η προσωπική και πολύωρη επιτόπια παρουσία Δημάρχου και Αντιδημάρχου στο σημείο μίας βλάβης ύδρευσης στην Διώνη (αυτό ανέφεραν τα πολλαπλά σχετικά δημοσιεύματα), αντίκειται σε κάθε κανόνα διοίκησης. Μπορεί αυτό να γνωρίζουν να κάνουν. Είναι, όμως, λάθος τρόπος διοίκησης.

Για τους λιγοστούς που είναι «λίγοι» και δεν μπορούν να καταλάβουν (βλέπε τις απαντήσεις τις τριπλέτας  Μπουρνούς, Παλπατζή, Χοβαρδά), αρκεί να φανταστούν την περίπτωση ο Δήμος να είχε δύο ή περισσότερες ταυτόχρονες ανάγκες, όπου προφανώς η παρουσία της ηγεσίας δεν θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονη παντού. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η διοίκηση πρέπει να έχει το πολιτικό θάρος να μοιράζει αρμοδιότητες, να εμπιστεύεται τους προϊσταμένους και τους εργάτες και να αφήνει το σύστημα να λειτουργεί.   

 Η τοποθέτησή μου σε κανένα σημείο δεν έθιγε κανέναν εργαζόμενο, ούτε καν αναφερόταν στους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι εκτέλεσαν το έργο τους σωστά και ευσυνείδητα. Προφανώς σκοπίμως η δημόσια τοποθέτησή μου «μεταφράστηκε» σαν προσβολή προς τους εργαζομένους. Η τακτική αποπροσανατολισμού του κόσμου αποτελεί στερεότυπη παλαιο-πολιτική αντίδραση όσων αδυνατούν να απαντήσουν με επιχειρήματα ή να αποδεχθούν ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει δίκιο. Κρίμα διότι αυτές οι νοοτροπίες κρατούν πίσω το Δήμο μας".