Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδόν 20.000
αστυνομικοί φρουρά
στο συλλαλητήριο


''Φρούριο" είναι η Αθήνα ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία έχει ήδη εξαγγείλει μια σειρά από μετρά, ενώ αναμένεται να τοποθετήσει κλούβες σε διάφορα σημεία προκειμένου να δημιουργηθούν νεκρές ζώνες, ώστε να μην συναντηθούν οι διαδηλωτές.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια την Κυριακή από ομάδες αντιεξουσιαστών (που έχουν καλέσει σε αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια), αλλά και ακροδεξιών, οι οποίοι ενδεχομένως να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια. 

Επί ποδός θα βρίσκονται 19.000 αστυνομικοί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου υποστηρίζουν ότι το πλήθος που θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης κοντά στην εξέδρα, η οποία έχει στηθεί στην αρχή της Ερμού, για την προστασία των ομιλητών. 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα. 

Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ψήφισμα, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής. 

Σημειώνεται ότι την Κυριακή θα υπάρχουν παρεμβάσεις από την Τροχαία σε όλο το κέντρο. 

Τα περίπου 1.500 πούλμαν που αναμένεται να φτάσουν από την επαρχία θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν οριστεί δύο μεγάλοι χώροι, εκτός Αθήνας, όπου θα σταθμεύσουν και θα φρουρούνται από ισχυρές δυνάμεις.