iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ένα στα δυο
νοικοκυριά στην
ιδιωτική ασφάλιση


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τα νοικοκυριά στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση, δηλώνοντας ότι οι δημόσιες ασφαλιστικές παροχές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις άμεσες ιατρικές – και όχι μόνο – ανάγκες τους.

Με 2.021.000 νοικοκυριά (47,8%) ανάμεσα σε 4.300.000 να δηλώνουν ότι η δημόσια υγειονομική και φαρμακευτική τους περίθαλψη δεν επαρκεί -σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ- και με 1 στα 3 νοικοκυριά να διαβιώνουν με ετήσιο οικονομικό εισόδημα κάτω των 10.000€, η δημόσια ασφαλιστική κάλυψη φαίνεται ανεπαρκής δημιουργώντας έτσι την τάση στροφής προς την ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.

Την ανάγκη της άμεσης ενεργοποίησης του νεοσύστατου προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας εμφανίζει το Ινστιτούτο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι πλέον δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας.

Πάνω από 1 στα 3 νοικοκυριά έχει καθυστερήσει να επισκευάσει οικιακή ηλεκτρική συσκευή και να κάνει service στο αυτοκίνητο γιατί αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Πάραυτα, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανιστεί ανάγκη υγείας, το βλέμμα στρέφεται στην ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, όπου εκεί πια τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να παρέχουν μεγάλη γκάμα ασφαλειών σε προσιτές τιμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία έκτακτη ανάγκη πληρωμής ενός ποσού της τάξεως των 500€, το 16,3% δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ενώ το 52,2% θα κάλυπτε αυτή τη δαπάνη με μεγάλη δυσκολία και με πάνω από 6 στα 10 νοικοκυριά (61,1%) να αναγκάζονται να κάνουν περικοπές για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την επιβίωση τους. Η αγορά ενός πακέτου ασφάλισης όμως, βρίσκεται στις προτεραιότητές τους…

Η τάση αυτή διεύρυνσης της ιδιωτικής δαπάνης για την εξασφάλιση αγαθών κοινωνικού χαρακτήρα (υγεία, θέρμανση) αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κοινωνική ευημερία εν γένει.

Ευχαριστούμε για την αποστολή της είδησης την εταιρία ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφάλισης της κ. Ιφιγένειας Δελτσίδη Πελεκάση Ifplayer