Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη βουλή
η υπόθεση
της Novartis


Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης ενημέρωσαν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα ευρήματα τους και παρέδωσαν ένα κομμάτι της δικογραφίας στα χέρια της, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, καθώς φέρεται να υπάρχει εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα αφορά την περίοδο 2006-2015.

Μέχρι ώρας ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για το αδίκημα της δωροδοκίας,  ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Με βάση διαρροές τόσο από την πλευρά της Δικαιοσύνης όσο και από αυτήν την κυβέρνησης, πρόκειται για τους: Αντώνη Σαμαρά (πρώην πρωθυπουργό), Παναγιώτη Πικραμμένο (υπηρεσιακό πρωθυπουργό) και τους Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται για μια σειρά προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς ερευνάται η διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος τόσο για τα πολιτικά όσο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Στη Βουλή διαβιβάζονται ακόμη τρεις αναφορές μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του Παναγιώτη Κουρουμπλή, για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται πως στον Άρειο Πάγο, νωρίτερα, βρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος.Λίγο μετά την προσέλευση του στο ανώτατο δικαστήριο έφτασε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς που συνδράμουν το έργο της.