iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Δραματικό τέλος
για το Mega
σε λίγες ημέρες


Δυσάρεστα νέα για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο οποίος βάζει πλέον οριστικά λουκέτο.

Και αυτό διότι σύμφωνα με ανακοίνωσή της η εταιρεία Ascope Trading Ltd, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη που μετείχε στο ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA), ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το εταιρικό σχήμα. 

Στην ανακοίνωση αναφέρει τις προσπάθειες που έγιναν για τη σωτηρία του σταθμού οι οποίες όμως δεν έφτασαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.  Βέβαια, από τη στιγμή που το κανάλι δεν κατέθεσε αίτηση για αδειοδότηση, ήταν δεδομένο πως θα έπεφτε μαύρο στις 28 Φεβρουαρίου. 

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, η Ascope Trading Ltd, Eταιρεία μέτοχος που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με επιστολή της προς το Δ.Σ ενημέρωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προτίθεται να συνεχίσει  τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές. Επισημαίνουμε δε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί άλλος μέτοχος που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της εταιρίας.

Ο ίδιος μέτοχος  ενημέρωσε  το ΔΣ της εταιρίας ότι εκτιμά ότι το σύνολο των μετόχων θα πρέπει να συνεισφέρουν στην πληρωμή των οφειλών της εταιρίας προς τους εργαζόμενους με βάση το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχουν η κατείχαν και την περίοδο που κατείχαν τις μετοχές.

Παράλληλα ο Ομιλος Βαρδινογιάννη είπε ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους τις οφειλές που του αναλογούν με βάση το ποσοστό που αυτός κατείχε στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.