iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ανατολική Αττική
Πότε αναρτώνται
οι Δασικοί χάρτες


Ξεκινά την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, η σταδιακή ανάρτηση των αναθεωρημένων δασικών χαρτών, καθώς δημοσιεύτηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στη «Διαύγεια» ο προγραμματισμός των αναρτήσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η αρχή θα γίνει με τους δασικούς χάρτες οκτώ Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα των διευθύνσεων δασών Καβάλας, Πιερίας, Δράμας, Αρκαδίας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Προς το τέλος του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί οι αναρτήσεις των δασικών χαρτών για την Αττική και συγκεκριμένα προβλέπεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες της διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής στο τμήμα που είναι όμορο με τη Διεύθυνση Δασών Πειραιώς, της δυτικής Αττικής εκτός του δήμου Μεγαρέων. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η ανάρτηση για τον Πειραιά που θα αφορά το χερσαίο τμήμα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτός της Σαλαμίνας και εκτός των νήσων Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Το πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την Αττική θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου με την ανάρτηση των δασικών χαρτών για το υπόλοιπο τμήμα της Ανατολικής Αττικής, του δήμου Μεγαρέων όσον αφορά τη δυτική Αττική και των νησιών Κύθηρα, Αντικύθηρα και Σαλαμίνα (υπόλοιπο αρμοδιότητας Δ/νσης Δασών Πειραιώς).

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνεται ότι ο θεωρημένος δασικός χάρτης συνοδευόμενος από τον «ιστορικό ορθοφωτοχάρτη» θα αποστέλλεται στον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, οπωσδήποτε μία τουλάχιστον εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ανάρτησης, όπως επίσης και στο Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου τής Δ/νσης Δασικών Έργων & Υποδομών τής Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος.