Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική ''βεντέτα''
Β. Μπουρνούς και
Σ. Κατσούδα


Σε πολιτική ''βεντέτα'' εξελίσσεται η κόντρα του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς με τη δημοτική σύμβουλο Σίσσυ Κατσούδα.

Η θρυαλλίδα ήταν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η καταγγελία της κ. Κατσούδα γιά ελλείψεις στη θέρμανση του λυκείου Πικερμίου, η σκληρή απάντηση του δημάρχου και η διαδικτυακή διαμάχη η οποία συνεχίστηκε τις επόμενες για να καταλήξει στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου. Η κ. Κατσούδα επανήλθε με έναν οκτάλεπτο "καταιγισμό" ερωτήσεων προς τον κ. Μπουρνούς, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη ενημέρωσης όσον αφορά το θέμα των κλιματιστικών και του χώρου πάρκινγκ, καθώς και για προσωπική ανοίκεια επίθεση εναντίον της, ενώ τα "πυρά" της δέχτηκε και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής για υπογραφές κονδυλίων εν αγνοία της επιτροπής όπως ισχυρίστηκε. Η κ Κατσούδα αναφέρθηκε και σε ένα πρόβλημα οδοποιίας στην οδό Μεσσηνίας  Διώνη όπου έμεινε ημιτελές ταλαιπωρώντας τους κατοίκους. Επίσης καυτηρίασε την έλλειψη όπως είπε αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Πικέρμι.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπουρνούς αποκάλυψε με βάση τα έγγραφα ότι η κ. Κατσούδα ως μέλος της επιτροπής απουσίασε στις 3 από τις 5 συνεδριάσεις, ενώ σημείωσε πως δεν εκπροσωπεί το Πικέρμι παρά μόνο τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν στη θεσμική θέση την οποία εκτίμησε ότι δεν τιμά. Για το θέμα των κλιματιστικών επανέλαβε ότι η αγορά είχε αποφασιστεί ήδη πριν την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ σημείωσε πως η τοποθέτηση έγινε τέσσερις ημέρες - όπως είχε προγραμματιστεί στις 10 Φεβρουαρίου - μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση. Γιά τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής υπογράμμισε πως υπογράφει αποφάσεις, αλλά δεν αποφασίζει μόνος του. Για το θέμα του χώρου πάρκινγκ είπε πως υπάρχουν διαδικασίες στον δημόσιο τομέα και θα μπορούσε να μετατραπεί μόνο σε έναν υποτυπώδη χώρο μπάσκετ με μία μπασκέτα. Τα έργα γίνονται με μελέτες και αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του δημάρχου. Για το θέμα του χωματόδρομου επισήμανε πως επειδή σε λίγους μήνες θα περάσουν αγωγοί, κρίθηκε σκόπιμο να μην μπει άσφαλτος και μετά ξανασπάσει, αλλά να γίνει μόλις ολοκληρωθεί το έργο.