Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Ντέρμπι'' στη Ραφήνα
για τις επιχορηγήσεις
των αθλητικών ομάδων


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων του δήμου Ραφήνας Πικερμίου, αυξημένη κατά 40% όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr πριν από μία εβδομάδα μετά τη συνέντευξη του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 9.

Ο δήμαρχος ''βομβαρδίστηκε" από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης ενώ ενδιαφέρουσες ήταν και οι τοποθετήσεις τόσο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δαμιανού Φαφούτη όσο και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Μάκη Βουδούρη. Σημειώνεται ότι τη συζήτηση συντόνισε με μαεστρία και ήταν άψογος στα θεσμικά του καθήκοντα ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μώρος.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ο οποίος συμφώνησε με την επιχορήγηση των σωματείων αλλά διαφώνησε με τα κριτήρια και καταψήφισε όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές επικεντρώθηκε ακριβώς στο θέμα των κριτηρίων.

Στον κ. Βασιλόπουλο απάντησαν τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Χαχολάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ιστορικότητα των σωματείων, την προσφορά τους στον μαζικό αθλητισμό, τις διακρίσεις αλλά και την προβολή της περιοχής, διευκρινίζοντας ότι αυτά είναι άτυπα αλλά σημαντικά κριτήρια. Eπίσης ο κ. Χαχολάκης υπενθύμισε στην παρατήρηση του κ. Ζαφειρόπουλου πως στην αίθουσα βρίσκεται ως αντιδήμαρχος και όχι με την αθλητική του ιδιότητα. Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μπουρνούς τόνισε πως η Δημοτική Αρχή με συνέπεια από το 2015 διανέμει τις επιχορηγήσεις μες βάση το δυναμικό των ομάδων (Ακαδημίες κλπ), την κατηγορία που αγωνίζεται, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και σημείωσε πως το ποσό το εγκρίνει ο πάρεδρος του Ελεγκτικού συνεδρίου. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν σημείωσε ο δήμαρχος ο οποίος είπε πως "είμαι φίλαθλος του Αετού και τίποτε άλλο, χαρακτηρίζοντας κακοήθεια την ερώτηση του κ. Ζαφειρόπουλου". Όταν ο κ. Ζαφειρόπουλος του είπε ότι μπαίνει στα αποδυτήρια ο κ. Μπουρνούς ανταπάντησε πως είναι και δήμαρχος. Σε αυτό το σημείο προκλήθηκε ένταση γιατί ο κ. Ζαφειρόπουλος ρώτησε γιατί δεν μπαίνει και στα αποδυτήρια των άλλων ομάδων και τότε δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης τον εγκάλεσε γι αυτή την αναφορά. 

Οι αθλητικές ομάδες της περιοχής φέτος έχουν μεγαλύτερες οικονομικές ανάγκες, γι αυτό και η επιχορήγηση αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με πέρυσι τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς εξήρε τις προσπάθειες των διοικήσεων που σε αυτήτη τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία κρατούν όρθιες τις ομάδες. Ιδιαίτερα οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες στη Γ εθνική κατηγορία η Τριγλία και η Θύελλα Διασταύρωσης που πρέπει να συμμετέχουν σε όλα τα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα. Ο κ. Μπουρνούς υπενθύμισε πως στο παρελθόν η ιστορική Τριγλία λόγω αδυναμίας παρέδωσε τη σφραγίδα στον δήμο ο οποίος αμέσως στάθηκε αρωγός. Σημείωσε ακόμη πως πολλοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής διετέλεσαν ή ακόμη διατελούν επί δεκαετίες (όπως ο Δημήτρης Μισοκοίλης) πρόεδροι ή στελέχη διοικήσεων σωματείων προσφέροντας χρόνο και χρήμα. Ανέφερε επίσης τα ονόματα του Γιώργου Χαχολάκη, του Βασίλη Πιστικίδη, του Αντώνη Παλπατζή, του Σάββα Αραπκιλή και του φυσικά του Σπύρου Λουκάτου.

Η Αμαλία Τόκα αναφέρθηκε στο γιατί δεν επιχορηγούνται και τα πολιτιστικά σωματεία (ο δήμαρχος της απάντησε ότι αυτό απαγορεύεται, αλλά ο Δήμος και ο ΔΟΠΑΠ είναι πάντα αρωγοί σε εκδηλώσεις και βοηθούν όπως μπορούν προάγοντας τον πολιτισμό).

Ο Μπάμπης Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε κι αυτός στα κριτήρια, ενώ ρώτησε γιατί αυξήθηκε φέτος η επιχορήγηση, ζήτησε να μάθει ποιός είναι αντιδήμαρχος αθλητισμού και ποιά είναι η σχέση του δημάρχου με τον Αετό Πικερμίου. Επίσης έκανε λόγο για κάποια ανάρτηση του Γιώργου Χαχολάκη αντιδημάρχου και προέδρου της Τριγλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το ματς με τη Θύελλα.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Φαφούτης ο οποίος ζήτησε δικαιότερα κριτήρια αναφέροντας ομάδες που κατά την αποψή του αδικούνται από την επιχορήγηση, ωστόσο τάχθηκε υπέρ αυτής. Επισήμανε την ηθική πλευρά- όπως είπε - του ζητήματος πρόεδροι ομάδων να κατέχουν ταυτοχρόνως και θεσμικές θέσεις. Αναφέρθηκε στον κ. Χαχολάκη τονίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί μομφή γιατί σέβεται την πολύχρονη προσφορά του στην Τριγλία και τον αθλητισμό, στον κ. Λουκάτο πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Θύελλας Διασταύρωσης και τον κ. Δουβίτσα πρόεδρο του ΑΟ Καλλιτεχνούπολης και τ. πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ. Επίσης σημείωσε πως προτεραιότητα των τοπικών ομάδων πρέπει να είναι ο υγιής μαζικός αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθαι και όχι ο πρωταθλητισμός.

Τέλος ο κ. Βουδούρης υπογράμμισε πως ο αθλητισμός είναι η παράλληλη πορεία του πολιτισμού.

Η φωτογραφία πριν αρχίσει το "ντέρμπι" στο άδειο "γήπεδο" του δημοτικού συμβουλίου...