Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το δεύτερο 15μερο
του Μαρτίου οι αιτήσεις
των πανελλαδικών


Το διάστημα για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων  που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.  

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του αρμόδιου για τις πανελλαδικές Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γ. Αγγελόπουλου, ενώ σημειώνονται τα εξής: «Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση,  θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους».
 Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν  εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεων. 
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν και εφέτος κατά τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, όπως και πέρυσι.