Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργοί Πολίτες:
Το παράλιο μέτωπο
στην κοινωνία


 

Η απόδοση της χερσαίας ζώνης, του παράλιου μετώπου της πόλης δηλαδή στους πολίτες της, που οικειοποιείται νομίμως και απολύτως παράλογα ο ΟΛΡ και το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς κανένα προφανή λόγο που να έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού  , αποτελεί μονόδρομο και στρατηγική επιλογή για την πόλη.

Λύση φυσικά και δεν είναι οι εισηγήσεις του ΟΛΡ για  απόδοση δύο «κομματιών» της ζώνης, άραγε ως δώρο(;) στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Είναι τουλάχιστον αστείο ακόμη και να μπεί κανείς σε συζήτηση υπό αυτό το πρίσμα και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις

Λύση είναι η στρατηγική απόφαση για την απόδοση ολόκληρης της χερσαίας (παράλιας) ζώνης , η οποία δεν είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του λιμανιού, στους δικαιούχους της. Δηλαδή σε όλους εμάς τους πολίτες , ώστε να προχωρήσει η ανάπλασή της  με όρους ποιότητας ζωής , σεβασμού στο περιβάλλον  αλλά και ανάπτυξης .

ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΡ ,  από διαχειριστές του λιμανιού, έχουν μετατραπεί σε διαχειριστές παραλιών, μαγαζιών , τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρων, αγνοώντας επιδεικτικά το πάγιο αίτημα της πόλης και των πολιτών.

Ως  «Ενεργοί  Πολίτες» έχουμε ξεκαθαρίσει με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις  τις θέσεις μας για το θέμα. Το αναπτυξιακό συνέδριο που πρόκειται να γίνει για την Ανατολική Αττική, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να λυθεί οριστικά το  πρόβλημα.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας , με κυρίαρχο, αλλά όχι μόνο θέμα, την χερσαία ζώνη, το παράλιο μέτωπο, και την απόδοσή του στο δήμο και τους πολίτες, και τη συνακόλουθη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου  για να πάρει νέα απόφαση  για  το ίδιο θέμα, με την ελπίδα να έχουμε ομόφωνη απόφαση και ενιαία, κοινή στάση για το ζήτημα αυτό , αλλά και συνολικά προτάσεις, εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

  Δε  χωράνε άλλα μισόλογα, απουσίες  ή σιωπές. Από κανέναν. 

Δήμος, παρατάξεις, κόμματα, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες οφείλουμε στο ίδιο το μέλλον μας, να έχουμε ενιαία και ξεκάθαρη θέση.