iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Κατέβασαν παιδί από
τραίνο, γιατί του
έλειπαν 10 λεπτά!


Σάλος έχει προκληθεί μετά την είδηση ότι οι υπεύθυνοι του προαστιακού της Πάτρας, κατέβασαν ανήλικο από τον συρμό επειδή του έλειπαν 10 λεπτά από το αντίτιμο του εισιτηρίου!

Ο μαθητής ταξίδευε με με προορισμό το Ρίο, όπου τον περίμενε η μητέρα ενώ ο ίδιος ενημέρωσε τον ελεγκτή όταν διαπίστωσε πως του έλειπαν τα 10 λεπτά για την αγορά εισιτηρίου. Παρόλο που τον ενημέρωσε εκείνος του έκανε σαφές πως θα πρέπει να κατέβει στην αμέσως επόμενη στάση!

Η μητέρα του, Βιβιάνα Θεοδωρακοπούλου, μιλώντας στο tempo24, διευκρίνισε ότι καμία σχέση δεν είχε το κατέβασμα του μαθητή από το τρένο στην Αγυιά, με το νέο καθεστώς και την απειλή επιβολής προστίμου.

«Όχι, δεν του είπε τίποτα τέτοιο. Ήταν απολύτως σαφές ότι αν είχε τα δέκα λεπτά, θα συνέχιζε κανονικά μέχρι το Ρίο όπου τον περίμενα» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση για το αν προθυμοποιήθηκε κάποιος από τους συνεπιβάτες να συμπληρώσει το αντίτιμο, η κ. Θεοδωρακοπούλου απαντά ότι εκείνη την ώρα, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο βαγόνι. «Ελάχιστοι κάθονταν στο βάθος του άλλου βαγονιού και δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα η μητέρα του μαθητή τόνισε ότι πανικοβλήθηκε από την εξέλιξη αυτή καθώς δεν γνώριζε ούτε την συγκεκριμένη περιοχή.

«Δεν ήξερε καν την περιοχή, δεν ήξερε που να πάει, δεν είχε πάνω του χρήματα, με πήρε τηλέφωνο και του είπα βγες προς το δρόμο και περπάτησε, βρες ένα σημείο που να έχει κάτι που να είναι αναγνωρίσιμο ή ρώτησε και πες μου που είσαι να έρθω να σε πάρω. Ξέρεις τι είναι να έχεις μείνει ήσυχος ότι το παιδί σου είναι στο τρένο και έρχεται εκεί που το περιμένεις και αυτό να βρεθεί στην Αγυιά και να μην ξέρει τι να κάνει; Άς με έπαιρνε ένα τηλέφωνο, ας μου έλεγε να τον περιμένω στη στάση να τον πληρώσω το δεκάλεπτο, ας του έριχνε και πρόστιμο. Αλλά όχι να κατεβάσει κάτω ένα ανήλικο παιδί για δέκα λεπτά ή για οποίονδήποτε λόγο», τόνισε η μητέρα του για το περιστατικό.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η κυρία Θεοδωρακοπούλου συμπλήρωσε μια φόρμα παραπόνων του ΟΣΕ, ωστόσο απάντηση δεν πήρε αλλά «ίσως» πάρει από το γράμμα που έστειλε η ίδια στον πρωθυπουργό.

Πηγή πληροφοριών: tempo24