iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Έρχονται ''τσουχτερά''
πρόστιμα για τα
ανασφάλιστα οχήματα


Τα στοιχεία που είδαν το «φως» της δημοσιότητας είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας. Και αυτό γιατί τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα του 2018 ξεπερνούν τις 600.000.

Με βάση τον παραπάνω αριθμό, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τους κινδύνους για τις «τσέπες» των συγκεκριμένων ιδιοκτητών…

 

Οι Αρχές αναζητούν τώρα τους πολίτες που δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους και, όπως έχει γίνει γνωστό, τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες θα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά»! Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει από τις 23 Μαρτίου τη διενέργεια νέας διασταύρωσης στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα, έπειτα από το «αλαλούμ» που επικράτησε το Καλοκαίρι με τα «κατά λάθος» ειδοποιητήρια.

Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν ακόμη ανασφάλιστα αυτοκίνητα, καλό είναι να σπεύσουν να τα ασφαλίσουν, προτού αρχίσει η διαδικασία της επιβολής προστίμων!

Μάλιστα, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν στη δημιουργία πληροφοριακού οδηγού.