iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Β. Πιστικίδης:
Ας αγρυπνούμε
για το Έθνος


Το μήνυμα του γενικού γραμματέα και τ. δημάρχου του δήμου Ραφήνας Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη για την  25η Μαρτίου.

Σήμερα, μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό όπου υπάρχουν Έλληνες. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί το ορόσημο μακροχρόνιων αγώνων του λαού μας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Πέρα όμως από την μνήμη και την τιμή στους αγωνιστές του ΄21 ας αγρυπνούμε και ας εμπνεόμαστε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως Έθνος.
Ας αναλογιστούμε μια ακόμη φορά τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: 
«Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια». Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».

Αλλά και του Μακρυγιάννη: 
«Η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Παλαιόθεν ως τώρα, όλα τα θηρία πολεμούν να μας φάνε και δε μπορούνε. Τρώνε, τρώνε, μα μένει πάντα μαγιά. Αυτή η μαγιά είναι η σπίθα που έφερε το θάμα».