iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Οι πινακίδες άναψαν
πολιτική ''φωτιά''
σε Ραφήνα Πικέρμι


''Μετωπική σύγκρουση'' του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς με τον δημοτικό σύμβουλο επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Ανάπτυξης" Ανδρέα Βασιλόπουλο για το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων.

Ο κ. Μπουρνούς επισημαίνει ότι "η ανακοίνωση του κ. Βασιλόπουλου στην οποία αναφέρει ότι υπέγραψα σύμβαση με εταιρεία για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων χωρίς να με έχει εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Του επαναλαμβάνω ότι το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 24/07/2017 και κατά τη λήξη αυτής, με εξουσιοδότησε να προχωρήσω σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Βασιλόπουλος χρησιμοποιεί ανακρίβειες και ψέματα για να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Ο δρόμος που έχει επιλέξει να αντιπολιτεύεται δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τον θεσμικό του ρόλο.

Προσωπικά επιθυμώ να έχω ουσιαστική και εποικοδομητική  αντιπολίτευση. Συνεπώς τον καλώ να ασκήσει τα καθήκοντά του με ευπρέπεια και σοβαρότητα γιατί με την τακτική του αυτή μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρει τόσο στον εαυτό του όσο και στους Δημότες".

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση Τύπου του κ. Βασιλόπουλου ο οποίος εγκαλούσε τον κ. Μπουρνού, που ανέφερε.

Στο ΔΣ μας, στις 24.07.2017, κατά την εκτενή συζήτηση για την εκχώρηση δικαιώματος σε ιδιωτική εταιρεία για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, εσείς προσωπικά είπατε: «Δεν με έχετε εξουσιοδοτήσει και επομένως δεν πρόκειται να υπογράψω σύμβαση εάν δεν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο». Είναι ανεπίτρεπτο, μερικούς μήνες μετά να υπογράφετε χωρίς να περάσει από το ΔΣ μας και όταν σας ερωτώ σχετικά (στο ΔΣ μας 27.03.2018) να ισχυρίζεστε ότι το ΔΣ σας εξουσιοδότησε να υπογράψετε.

Προσωπικά δέχομαι καλόπιστα ότι οι απαντήσεις σας και οι εισηγήσεις των θεμάτων είναι ειλικρινείς και αληθείς. Βασίζομαι σε αυτές και ψηφίζω ή καταψηφίζω με βάση αυτές. Μπορεί να έχουμε πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, αυτές όμως δεν θα έπρεπε να εμποδίζουν την κοινή μας θέληση για πρόοδο της περιοχής.

Αυτό που κάνετε είναι εσκεμμένη παραπλάνηση των δημοτικών συμβούλων, με στόχο να ψηφίσουν θετικά το θέμα που εισηγείστε. Αυτά γίνονται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου και μόνο στη διοίκηση Μπουρνούς. Σας παρακαλώ να επανέλθετε στην τάξη και να υπηρετήσετε το ρόλο που κατέχετε, του Δημάρχου μας.