iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Με το ''σταγονόμετρο''
το νερό στη
Θεσσαλονίκη


Οι διακοπές υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, άρχισαν την περασμένη Τρίτη.

Ημέρα Σάββατο πια, και με τους πολίτες και τους επισκέπτες στα όριά τους, οι Αρχές υποσχέθηκαν ότι μετά την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό που φέρνει νερό στην πόλη, το πρόβλημα θα αρχίσει να αποκαθίσταται…

Πέντε ημέρες χωρίς νερό! Σε μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων! Χωρίς να έχει επέμβει ακόμα εισαγγελέας! Και με τον Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω απίστευτης λειψυδρίας, να διοργανώνει αναπτυξιακό συνέδριο και να μιλάει για ανάπτυξη και πάρκα. Τον σουρεαλισμό επισφράγισε η ανακοίνωση του πολυδιαφημισμένου γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να συγκαλέσει «έκτακτη» σύσκεψη για το πρόβλημα. 

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεχίζονταν οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Το νερό παρουσίαζε ακόμη υψηλή θολότητα με συνέπεια να γίνει γνωστό ότι θα απατούνταν κάποιες ώρες για να είναι έτοιμο ξανά προς χρήση.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου έγινε πάντως ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό που είχε υποστεί τη ζημιά.

Απέμενε ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο της πόλης είναι απολύτως ασφαλές, σημειώνουν οι Αρχές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστούν και το Σάββατο τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.