Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόωρα πασχαλινά
''πυροτεχνήματα''
στα Μεσόγεια


Τελευταίο ήρεμο Πάσχα, καθώς το επόμενο με το καλό του 2019, θα είναι στον προεκλογικό "πυρετό" των δημοτικών εκλογών είτε γίνουν Μάιο είτε φθινόπωρο.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, σε λίγες εβδομάδες θα το μάθουμε πότε θα στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες. Ήδη κάπου στην ανατολική Αττική σε περιοχή με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, εμφανίστηκαν τα πρώτα - πρόωρα τα χαρακτηρίζουν κάποιοι - προεκλογικά ''πυροτεχνήματα''. Για να δούμε αν θα έχουν διάρκεια, καθώς ως γνωστόν τα πυροτεχνήματα έχουν έναν και μόνο στόχο. Τον εντυπωσιασμό και τη στιγμιαία λάμψη. Θέλουν κι αυτά να πάρουν τη δική τους ''δημοσιότητα''. Έστω και για λίγο. Στριμωγμένα μέσα στις ευχές των ημερών.

Ούτως ή άλλως οι πολίτες ψηφίζουν. Η κοινωνία επιλέγει. Και μετά ή δικαιώνεται ή μετανιώνει. 

Οι παλιοί της αυτοδιοίκησης πάντως που έχουν "φάει με το κουτάλι" δημοτικές εκλογές, λένε πως "με υλικά κατεδαφίσεως δεν μπορείς να χτίσεις νέο σπίτι". Αυτό το ξέρουν βέβαια και όσοι ασχολούνται με τον χώρο της οικοδομής και της ανέγερσης κτιρίων. Οικοδόμοι, πλακάδες, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί. Θα έβαζες φθαρμένο καλώδιο στον ηλεκτρικό πίνακα για να συνδέσεις τον θερμοσίφωνα;" είναι η χαρακτηριστική τους ερώτηση...